Николай Димитров
Кмет на Община Несебър
Уважаеми съграждани,
скъпи приятели,

Улисани в работа, ежедневни служебни ангажименти и срещи, неусетно изминаха повече от 10 години, откакто вие ме избрахте за кмет на Община Несебър. Относно този период направих една равносметка, едно обобщение в снимки и видеоматериали пред Обществения съвет в града, съграждани и медии.

Естествено продължаваме да работим по много проекти, които ще реализираме в Несебър, Слънчев бряг, Равда, Свети Влас, Обзор, Тънково, Кошарица, Оризаре, Гюльовца и много текущи ремонти и рехабилитации на малките съставни селища Баня, Приселци, Раковсково и Паницово.

Благодаря на моето семейство, най-вече на моята съпруга, която ме подкрепя в моята работа. Благодаря на съгражданите от Инициативните комитети, издигали моята кандидатура през годините, както и на приятелите, които ми помагаха по време на изборите.

Благодаря на колегите от Общинска администрация и Общински съвет, с които продължаваме да осъществяваме проекти за развитието на Община Несебър.
Благодаря и на всички вас, съграждани, които ме подкрепяте и давате смисъл на моята работа.
E-mail: mer@nesebar.bg

гр. Несебър, ул. "Еделвайс" №10, кабинет 24

Николай Димитров

Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Основното си образование завършва  в несебърското училище СОУ „Любен Каравелов”, а средното си образование  - в Техникума по индустриална химия в гр. Бургас.  Завършва полувисше в Института по международен туризъм в гр. Бургас. Висшето си образование завършва в Бургаски Свободен Университет /БСУ/ със специалност „Икономика и управление на туризма”. Защитава магистърска степен по „Публична и териториална администрация“ във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". По-късно защитава и магистратура по „Екология и опазване на околната среда“ в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, както и магистратура по "Международни отношения, международна политика и сигурност" във ВСУ "Черноризец Храбър".

Николай Димитров  е пети пореден мандат кмет на община Несебър. Той заема длъжността от 2007 г., когато е избран като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. В начина си на работа Николай Димитров се ръководи от принципа на приемственост, работа в екип, индивидуален подход към всеки един гражданин, всеки един проблем и политиката на конкретните проекти. 

В периода 1998 – 2007 г. е общински съветник. От 2009 г. до 2013 г. е член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС).
Владее немски, английски, руски и чешки език. 
Семеен. Николай Димитров държи на подкрепата от семейството си.

Награди:
- Носител на националния приз „Мениджър социални услуги-2009”
- Удостоен със специален приз „Най-бързо растящ град" („Бейби бум град") през 2014 г.
- Отличен с награда за „Активна социално отговорна местна политика”през 2015 г.
- Носител на наградата „Следовник на народните будители“ през 2015 г.
- Носител на приза „Най-добър социален партньор за 2016 г. - кмет”
- Носител на наградата „Кмет на годината“ 2021 г.
- Носител на наградата „Туризъм и култура – средна община“ на националното издание „Кмета бг“, 2022 г.