КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР: ДНЕС НИЕ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА ДА СМЕ ОБЕДИНЕНИ И СПЛОТЕНИ, ЗА ДА ОТСТОЯВАМЕ ИНТЕРЕСИТЕ И НЕЗАВИСИМОСТТА НА НАШАТА РОДИНА В НАСТОЯЩАТА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ОБСТАНОВКА

Днес Несебър отбеляза възродената българска държавност. На трети март, с издигане на държавния флаг на площад „Жулиета Шишманова“, жители и гости на града отдадоха почит на героите, чиято жертвоготовност и себеотрицание преведоха народа в осъзнатия път към свободата – от началото на борбите за църковна независимост до учредяване на Третата българска държава.

Поздрав към гражданите по случай националния празник и 146 години от Освобождението отправи кметът на община Несебър Николай Димитров. В своето слово той изтъкна, че най-важни за всенародното дело, довело въздигането на България за нов живот, са единството и целеустремеността на народа.

„Днес ние трябва повече от всякога да сме обединени и сплотени, за да отстояваме интересите и независимостта на нашата родина в настоящата геополитическа обстановка и да се стремим към запазване на стабилността и разбирателството в името на важните цели – за развитието на България, за напредъка на община Несебър и за просперитета на местната общност.“

Слово за значението на историческата дата 3-ти март, за героите на българското освобождение, за силата на възрожденския дух и всенародното посвещение в делото за изграждане на независима България произнесе Златин Чаушев – началник на отдел „Несебър – Световно наследство и култура“.

Славната годишнина бе отбелязана с концерт на ОДК-Несебър и ООШИ-Несебър и общоградско веселие под надслов „Знаме развей, песен запей, хоро разлюлей!“.