ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ СЕ СЪСТОЯ В РАВДА

В  ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ с. Равда бе организирано тържество, посветено на празника на буквите под надслов „Ние вече сме грамотни!“. Вълнуващата проява отбеляза успешния край на изучаването на основната книга за първокласника, а именно Букварът. Тя отрази и онзи най-важен момент, в  който с гордост първокласниците могат  да заявят: “Вече мога да чета и пиша!“. В този най-голям празник за първи клас, малките ученици се сбогуваха със своето Букварче и посрещнаха неговата по-голяма сестра – Читанката.

Гостите на тържеството бяха въведени в Царството на буквите с много песни, танци, стихчета и драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“.

Всеки ученик получи „Послание към първокласника“ от своите учители г-жа Мария Дукова и г-жа Катя Вангелова и две „вълшебни ключета“ към труда и знанието.

Директорът на училището г-жа Таня Петкова поздрави най-малките възпитаници по случай празника и им  пожела много труд и упоритост по пътя на знанието. От училище те получиха своята първа книжка като подарък.

Последва поздрав от името на родителите и още заслужени подаръци.