ДЕЦА ОТ ДВЕ УЧИЛИЩА И СЛУЖИТЕЛИ НА ОТДЕЛ „ЕКОЛОГИЯ“ ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ

Служители от отдел „Екология” при Община Несебър, съвместно с ОУ „Васил Левски” – Тънково и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”- Обзор, отбелязаха един от екологичните празници за месеца – Световния ден на бездомните животни.

Основната тема, която се засегна е как трябва да се грижим за животните, да не се изоставят на улицата и методи за намаляване на популацията на безстопанствени животни в населените места.

За децата от ОУ „Васил Левски” – с.Тънково, с класен ръководител г-жа Елена Баева, се организира посещение на Приюта за безстопанствени кучета – Несебър. Управителят на приюта г-н Димо Стрялков ги разведе на територията му и ги запозна с начина на работа с бездомните кучета. Децата проявиха заинтересованост и любопитство, като задаваха въпроси, на които г-н Стрялков и служители на отдел „Екология” отговаряха.

В Обзор за децата от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с класен ръководител г-жа Йовка Ангелова се изнесе презентация за бездомните животни. Като специални гости присъстваха Даниел Костов, който е част от Киноложки съюз – България и Айсел Азолян – природозащитник и екоактивист. Тук децата изнесоха своя презентация и програма за гостите, последвана от интересна беседа по темата. Всяко дете получи подаръчна торбичка, осигурена от Община Несебър. Раздадени бяха флаери полезна информация относно Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност.