Силно начало на състезателен сезон 2024 за подводните риболовци от  Несебър

Стартът на състезателния сезон по подводен риболов  за 2024 г. бе даден по традиция в град Приморско с първия турнир – „Стела Марис“,  от критериума за купа България.

От участниците на Несебър  най- силно се представи капитанът и член на националния отбор на България по подводен риболов Веселин Томов, който зае третото място с улов от 15 валидни екземпляра: – изпълнена квота от 10бр. морски врани, три лабриди и две платерини.

На първо и второ място се класираха другите национали Валентин Люцканов от „Черноморец“  с 20 валидни риби и Анастас Бъчваров представител на домакините от „Марлин“ – Приморско, със 17 риби.       Другият национал от отбора на  Несебър  Мирослав Илчев зае петото място с улов от 11 риби.

Наградата за най-голяма риба бе за Мартин Димитров от клуб „Свети Никола“ за уловения от него лаврак с тегло 3820 гр.

В турнира участие взеха 44 състезатели от всички регистрирани в страната ни отбори.

На 22.06.2024 в акваторията на градовете Бяла и Обзор се проведе  вторият турнир за купа България 2024 – Купа „Бяла“.  Състезателите на отбор „Несебър“ се оказаха най-подготвени и заеха първите две места в надпреварата. Победата грабна Веселин Томов с улов от 19 валидни риби: – квота от 10 врани, четири скорпида, две лабриди и три платерини. Втори остана Мирослав Илчев с изпълнена квота от десет големи морски врани. Трети се нареди състезател на варненския клуб КПСД Апостол Радев с улов от девет валидни екземпляра.

Наградата за най-голяма риба взе Николай Танев от клуб „Черноморец“ за уловената от него морска врана  с тегло 1815 гр. Между първите десет намери място и друг несебърски състезател –  Петър Атанасов класирал се девети.

В турнира взеха участие 31 състезатели.

Преди това от 23.05 до 02.06   Веселин Томов и Мирослав Илчев бяха част от националния отбор на България, който взе участие в Евро-Африканкото първенство проведено в Турция. Нашите състезатели  успяха да спечелят квота за Световното първенство 2025г., спомагайки за класирането на  националния отбор между първите десет.

Предстои най-натовареният  за последните години състезателен сезон с девет турнира от критериума за купа „България“.  Държавното първенство, което ще се проведе в Несебър и международен турнир Сребърна Амфора. Следващото състезание  е на 06.07.2024 и ще се проведе в Несебър.