НА 7 ЮЛИ В ОРИЗАРЕ ЗА 14-ТИ ПЪТ ЩЕ БЪДЕ ЧЕСТВАН ПРАЗНИКЪТ НА ХЛЯБА

На 7 юли в с. Оризаре за 14-ти път ще бъде отбелязан Празникът на хляба. Чрез него в община Несебър се  отдава почит към насъщния и към труда  на ръцете, които  се грижат да присъства на всяка трапеза.

Оризаре е житницата на община Несебър – село с традиции в хлебарството, славещо се с умелите, сръчни  и скопосни жени, които и тази година ще демонстрират майсторство в приготвянето на  пити и питки, баници и др. На едно място ще се съберат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени както от местни хора, така от  участници от други съставни селища на общината.

Част от празничната програма и тази година ще бъдат фолклорните напеви в  изпълнения на  ФГ „ Зора“ към НЧ „Зора“ – Оризаре и танците, с които ДТС към НЧ „Саморазвитие“ – с. Тънково и ДТС към ОУ „Г.С. Раковски: – с. Оризаре  ще бъде  зарадват публиката. По случай празника на хляба на площада в селото ще се изявят  народната певица Нели Танева и оркестър „Еркеч бенд“-гр. Бургас, които ще приканят публиката за кръшни хора в юлската вечер.

 

Тържеството е с начало 19.00 часа на площада пред кметството.