КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР СТАНА „МЕНИДЖЪР СОЦИАЛНИ УСЛУГИ-2009”

Градоначалникът Николай Димитров бе отличен с националния приз „Мениджър социални услуги-2009” на тържествена церемония, състояла се в София. Престижното отличие му бе връчено от ст.н. с. Д-р Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България. „Социалната политика отразява зрелостта на гражданското общество. С работата в социалната политика аз и моите колеги се стремим градът ни да бъде все така прекрасно място за живеене, каквото е било през неговата повече от 3 200 годишна история. Радвам се, че сте оценили тези наши усилия и че днес получаваме наградата си за тях.”, бяха думите на г-н Димитров, след приемане на приза. Градоначалникът получи престижната награда в категория „Кмет на община”, като призът му беше връчен за: работа по увеличаване на качеството на грижа за гражданите в неравностойно положение, за създаване на съвременни материални условия и европейска атмосфера за достоен живот, за организиране и стимулиране на кампании, за материално подпомагане на социалните институции, за оптимизиране условията на труд на работещите в социалната сфера, за стимулиране и повишаване квалификацията на работещите в социалната сфера, за осигуряване на места в детските градини на територията на общината и решаване на въпроса за десет години напред.

Отличието се връчва за пета поредна година в няколко категории и се присъжда от Националното сдружение на организациите за социални услуги, Фондация „Човешки ресурси в България и евроинтеграцията”, сп. „Човешки ресурси”, с партньорството на Агенция за социално подпомагане и с подкрепата на „Персонал Консулт – Г. Попов” ЕТ. Сред носители на отличието в своята категория бяха японският посланик Негово превъзходителство Цунехару Такеда, тв. водещите Ани Салич и Ива Димитрова, като патрон на приза е инж. Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика.

Тържествената церемония по награждаването бе открита от децата от вокално-инструменталната група „Белите делфини” към ДДУИ „Св. Стилиян Пафлагонийски” – с. Кошарица, които изпълниха три естрадни песни, специално подбрани за случая. По-късно, след официалната част, на импровизираната сцена публиката аплодира изпълненията на групата за модерен балет от дома, Йорданка Христова, фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” и др. Таня Кунева от вокално-инструменталната група „Белите делфини” към ДДУИ „Св. Стилиян Пафлагонийски” спечели още едно отличие за община Несебър – тя бе избрана за „Мис Мениджър социални услуги”. По време на всички изпълнения, децата от дома в Кошарица бяха с почетни медали, получени преди дни на IV Международен фестивал на усмихнатите деца в Истанбул. Кметът и заместник-областният управител на Истанбул, заместник-министъра на социалната политика, депутати, общественици и политици от турската държава са били сред уважилите с присъствие международния форум. Освен почетни медали от фестивала, децата от „Св. Стилиян Пафлагонийски” получават и покана за участие в следващото му издание през 2011 г., което ще се състои в Индия.