НАГРАДИХА НАЙ-ИЗЯВЕНИ СПОРТИСТИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗА 2016

НАЙ-ИЗЯВЕНИ СПОРТИСТИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР

На официална церемония в зала „Сочи“ в стария град бяха наградени десетте най-изявени спортисти за 2016 година, прославили името на Несебър през настоящата година. Присъстващите на събитието бяха информирани чрез мултимедийна презентация за спортни постижения на всеки един от отличените, извоювани на авторитетни първенства, състезания и шампионати.

Успехи, здраве и все напред – това пожела на спортистите председателят на Общински съвет – Несебър Румен Кулев по време на официалната церемония. В словото си той им благодари за успехите и радостта, която са донесли заедно с титлите. Зам.-кметът Иван Гургов от името на градоначалника на Несебър Николай Димитров поздрави отличените за постигнатите успехи през 2016 година и им пожела да прибавят още постижения към биографиите си.

Наградените спортисти не пропуснаха да изкажат своята благодарност към Община Несебър за подкрепата, която им оказва. Те изразиха надежда, че и за в бъдеще ще оправдаят доверието, което им се гласува, както са го доказвали до сега.

Признание и благодарност за успеха на най-изявените спортисти е награждаването на най-добрите от тях.

Десетте най-изявени спортисти в Община Несебър за 2016 г. са:

1 Борислав Байчев – СК „БУШИДО“ – Несебър (киокушин карате)
2 Виолета Литовска – СК „БУШИДО“ – Несебър (киокушин карате)
3. Владислав Маринов – ОМК „Несебър 2000” (ветроходство)
4. Димитър Вангелов – „Несебър Яхт Клуб”(ветроходство)
5. Иво Тодоров – ОМК „Несебър 2000” (ветроходство)
6. Любомир Бакърджиев – СК „СЕНТОКИ“ – Обзор (киокушин карате)
7. Митко Тодоров – Колоездачен клуб „Несебър”- Велоцентър, Обзор
8. Радостин Михайлов – „НЕСЕБЪР МОТО“ (мото крос)
9. Стоил Стоилов – Яхт и сърф клуб „ Несебър 2009“ (уиндсърф)
10. Християна Петкова – СК „БУШИДО“ – Несебър (киокушин карате)

Всеки един от спортистите освен статуетка и грамота, получи и парична награда. Бяха раздадени и две поощрителни парични награди -на Димитър Калпаков от Мото клуб – Обзор и Йоан Стоянов от Спортен клуб по борба – Несебър. Като най-успешен треньор за 2016 г. бе награден с плакет сенсей Христо Терзиев от Спортен клуб „БУШИДО“. Баскетболен клуб „Несебър“ също бе отличен с плакет като най-проспериращ отбор в община Несебър.

Награждаването на спортистите бе по азбучен ред, а грамотите и статуетките връчиха председателят на Общинския съвет Румен Кулев, общински съветници, зам.-кметът на община Несебър Иван Гургов и служители от общинска администрация.

Официалната част на церемонията завърши с обща снимка на всички наградени и награждаващи.