От 13 до 16 април Несебър ще бъде домакин на Ветроходна регата „Великден“, която ще се проведе в акваторията на Несебърски залив. Спортната надпревара представлява втори старт за сезона от календара на Федерацията по ветроходство и носи на състезателите точки за влизане в националните отбори за предстоящите европейски и световни състезания в съответните класове. Събитието се организира от ОМК “Несебър 2000“ и община Несебър. В регатата ще участват клубове от Бургас, Варна, Поморие, Царево, Приморско, София, Балчик. Състезателите ще мерят сили в следните класове: 470, 420 Finn, Laser (Standard, Radial and 4.7), Optimist.

Регата „Великден“ ще се ръководи от: състезателните правила по ветроходство 2017 – 2020 (RRS), правилата на съответните класове, обявата за състезание (с изключение на промените направени в състезателните инструкции) и от състезателните инструкции на проявата. Ще се прилага Приложение „P“ от Състезателните правила по ветроходство (RRS) 2017 – 2020.

Едно от последните събития около ОМК „Несебър 2000“ бе награждаването в края на март на четирима състезатели на клуба, попаднали в класацията за най-изявени ветроходци за изминалата година на Федерацията по ветроходство. Анастас Петров, Владислав Маринов, Диана Маркова и Иван Димов получиха почетни плакети „Най-добър ветроходец на 2016г.“. Четиримата спортисти са държавни шампиони в своите ветроходни класове.