ПЪСТРОЦВЕТЕН БУКЕТ ОТ НАГРАДИ ЗА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТ СЪСТАВИТЕ ПРИ НЧ”ЯНА ЛЪСКОВА-1905”

НАГРАДИ ЗА ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Злато за ВИГ ”Луминус”, сребро за ДВС ”Сюрприз” и сребърни медали за дуета Анна Жилкова и Светлина Наумова – това е равносметката от участието на възпитаниците на Живка Митова от V-ия Международен младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета” – Хисаря. Нашите таланти бяха оценявани сред многобройната и силна конкуренцията на над 440 участници, което не попречи на децата на Несебър да впечатлят компетентното жури в състав: Мими Иванова, Маргарита Хранова, Развигор Попов, Валери Костов и Иван Димов. Доказаните професионалисти дадоха от сърце заслуженото на представителите на вокалната студия към НЧ „Яна Лъскова“.

Успешно бе и участието на ФФ ”Македонка” с ръководител Вера Александрова на НФФ ”Като жива вода” в Суворово, където групата спечели първа награда. Десетото издание на престижния форум даде три сцени за изява на над 3 200 участници в местността „Студен кладенец”. Нашите представители не само впечатлиха журито, но и популярния ансамбъл „Филип Кутев”, който бе гост на фестивала. „Радостни и щастливи сме от постигнатото, но още по-щастливи сме от срещата с ансамбъла и незабравимата песенна нощ, която си подарихме взаимно!” сподели Вера Александрова.

НЧ”ЯНА ЛЪСКОВА-1905”

Силно и запомнящо присъствие направиха ФФ”Българка” с ръководител Дафина Налбантова и Тракийското дружество от Несебър с председател Виолета Георгиева на VIII-та Национална инициатива – среща „Завръщане към корените” в Свиленград. Проявата даде възможност за завръщане към родовите корени, към спомена за прадедите, към техния бит и обичаи, дори откриване на близки и роднини. Сред официалните гости на събитието бе и вицепрезидента Илияна Йотова, която остана изключително впечатлена от великолепните носии, носени от ФФ „Българка“, за които видната дама направи красив комплимент, а след това застана до несебърци за снимка за спомен. Финал на срещата, която бе наситена с различни събития, сложи вълнуващият концерт – спектакъл с участие на всички тракийски дружества. Честта да го закрият обаче бе предоставена на представителите на Несебър в лицето на ФФ „Българка“. Изпълнението на групата наелектризира цялата зала, чиито аплодисменти бяха силни и продължителни, а накрая присъстващите станаха на крака. Заваляха и поздравления за омайните гласове и майсторството на несебърци, след което всички се хванаха на хоро, поведено от ФФ „Българка“.