ФЕСТИВАЛНИ ЕМОЦИИ В НЕСЕБЪР

ФЕСТИВАЛНИ ЕМОЦИИ В НЕСЕБЪР

Културният календар на община Несебър през летния сезон отново впечатлява с различни по характер събития, които оформят колоритния облик на града на ЮНЕСКО. Няколко традиционни фестивали като „Несебърски накит“, „Слънце, радост, красота“, „Несебър-остров на изкуствата“ отминаха, други прояви гостуваха за първи път и пренесоха естетите в света на изящното с поетична вечер в средновековен храм и изложба, посветена на големия поет Овидий, а трети не за първи път правят силно впечатление на полуострова.

В последната категория попада Международният детски фестивал „Надежди на Европа“, който вчера зарадва почитателите на детското творчество с гала-концерт. Форумът, който се заражда в Русия, постепенно разширява националните си граници и гостува в различни страни под различни имена. В България той се провежда под името „Открытый мир“, а във вчерашното издание публиката се наслади на талантливи изпълнения от балетното, музикалното и танцовото изкуство. Форумът ще поднесе още приятни емоции и в края на месеца – на 30 юли от 19.30 часа на амфитеатъра ще се състои вторият гала-концерт на участниците в колоритната проява.

Международният детски фестивал „Надежди на Европа“ събира на едно място млади таланти от Русия и други страни, които показват своите умения в номинациите „хореография“, „вокал“, „театър на модата“, „инструментал“. Организаторите му са сигурни, че неформалното общуване спомага не само за творческото развитие на подрастващото поколение, но и оказва положително влияние при избора на здравословен начин на живот. Форумът е част от най-голямото международно фестивално движение „Надежди на Европа“ в Русия.