ОЩЕ ФЕСТИВАЛНИ ЕМОЦИИ В НЕСЕБЪР ПРЕЗ АВГУСТ

ОЩЕ ФЕСТИВАЛНИ ЕМОЦИИ В НЕСЕБЪР ПРЕЗ АВГУСТ

С отбелязване на 15 август културните прояви в града на ЮНЕСКО не свършват. Само броени след празника на Несебър – от 20 до 24 август, за седми пореден път живописният полуостров ще бъде домакин на Международния арт фестивал „Съзвездия в Несебър”. Този година в него ще се изявят участници от България, Беларус, Гана, Грузия, Израел, Молдова, Нигерия, Русия, Узбекистан и Украйна. Градът отново ще се превърне в една голяма сцена на изкуствата, на която ще блестят качества, талант и феерия от артистични превъплъщения.

В края на август (25-28.08) рокът ще завладее Несебър за няколко дни с провеждането на юбилейния ХХ Поп-Рок фестивал. Форумът, който се организира от Община Несебър и НЧ „Яна Лъскова-1905”, дава сцена за изява на младите таланти, стреми се да популяризира новата авторска песен, чрез професионалния език на музиката, да създадат онази неповторима атмосфера за творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт. За рождения ден на поп-рок фестивала, организаторите са подготвили специални изненади за всички участници, жители и гости на града.

Почти паралелно с рок събитието – на 26 август, стартира и традиционният вече Фестивал на меда, който ще радва жителите и гостите на града до 10 септември с качествени медни продукти от български производители.

Третото издание на фестивала за хора с увреждания, но с артистични заложби „Несебър без граници“, ще започне от 30 август и ще продължи до 1 септември. Форумът тази година се очаква да събере на една сцена повече таланти от България, както и артистични участници от Казахстан, Русия и Таджикистан.