НАШИ ВЕТРОХОДЦИ КЛАСИРАХА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР В ЗЛАТНАТА СЕРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО

Националният отбор на България завърши европейското първенство в Холандия в клас „Оптимист“ с класиране в заветната златна серия, благодарение на ветроходци на ОМК „Несебър“, част от тима. Златното момиче на несебърския клуб Диана Маркова направи четири страхотни гонки сред десетимата най-добри: постигна 5, 6, 8 и 9 място и това ѝ отреди 27 място в крайното класиране между 114 участника. Другият представител на България в Златните групи бе Мартин Геров, също от ОМК „Несебър“, който постигна 59-то място.

В националния отбор на България за престижното състезания бяха поканени 7 спортисти, четирима от които са състезатели на ОМК Несебър: Диана Маркова, Мартин Геров, Даниел Йорданов и Георги Маноилов.

Изключително представяне записаха ветроходците на ОМК „Несебър 2000“ и на регата „Черноморец“ , която се проведе в края на юни в Бургас. За пореден път екипажът на Владислав Маринов и Михаела Александрова в клас „420“ се представи отлично, като спечели всички гонки и застана на най-високото стъпало на почетната стълбица – златен медал. Сребърни медали спечелиха Любен Тодоров в клас „Лазер 4.7“ при младежите и Христо Жеглев в клас „Фин“. При отсъствието на националите в клас „Оптимист“ Владимир Пинков показа хъс за победа и след оспорвана битка завоюва първото място в общото класиране. Ан-Никол Кънева победи при девойките старша възраст.