„Проучвам и творя с информационните технологии“ в СУ”Любен Каравелов” – Несебър

Ученици от VI клас на СУ „Любен Каравелов“ се обучаваха  по проекта „Твоят час“ в групата „Проучвам и творя с информационните технологии“ под ръководството на преподавателя Таня Георгиева. Те направиха атрактивна  заключителнo-представителна изява за изминалата учебна година. Пред своите родители, ръководството на училището и  съученици младите информатици показаха тениски, украсени с принтирани снимки,  изработени по техни проекти. Това е още една своеобразна реклама на нашия прекрасен  туристически град. На  тях  децата са уловили красотата на Несебър през различни сезони. В часовете на проекта с интерес и ентусиазъм учениците  на усвояваха изкуството на  предпечата и дизайна. Като истински професионалисти те обработваха снимките, добавяха атрактивни надписи, ефекти, рамки и др.

През изминалата учебна година учениците работиха по още три проекта: предпечат и дизайн на календар със  снимки, като проектите  отразяват историята на  Несебър от създаването му до наши дни в хронологичен ред, тематични електронни кръстословици по различни учебни предмети и мултимедийна презентация на тема „Планетата – нашият дом“.

Усилията, които децата вложиха в осъществяването на личните си проекти в групата „Проучвам и творя с информационните технологии“, не са еднозначни. В резултат на усърдната си дейност учениците натрупаха  знания  в сферата на технологиите и науката  полезни и приложими в тяхното по- нататъшно развитие и обучение.