В Стария Несебър откриха детски площадки, финансирани от „Шел“

В Стария Несебър откриха детски площадки, финансирани от „Шел“

В Стария Несебър официално бяха открити две детски площадки в северната част на полуострова, финансирани от „Shell Upstream България“ като част от договора за проучване на въглеводороди в Черно море. Лентата на новата придобивка в полза на най-малките жители и гости на града прерязаха кметът на общината Николай Димитров, заместник-кметовете Иван Гургов и Лазар Япаджиев, директорът на дирекция „Управление на проекти по еврофондове и екология“ Галина Бабева и изпълнителният директор на Shell България Камелия Славейкова.

Градоначалникът в словото си благодари на доброто взаимодействие между общината и Шел, в резултат на което новата придобивка е факт. Той отправи апел към всички, които ще ползват площадките, а и към техните родители, да пазят съоръженията.

Изпълнителният директор на Shell България Камелия Славейкова заяви, че Несебър е първата от общо шест общини, която реализира проект в рамките на програмата на компанията за корпоративна социална отговорност. Тя информира, че изграждането на площадките в Стария Несебър е възможно, благодарение на договора, който е подписан между Shell България и Министерството на енергетиката за проучване за нефт и газ в блок „Хан Кубрат“ в Черно море. Камелия Славейкова допълни, че проектът за проучване вече се реализира от компанията.

Двете площадки в Несебър са предназначени за деца на различна възраст – едната е за мъници до 3 години, а другата е за малчугани от 3 до 12 г. Визията на новите придобивки е съобразена с характерните за морския град и района символи и отличителни елементи. Точното наименование на проекта на общината, който вече е реализиран със финансовата подкрепа на компанията е „Изграждане на две детски площадки в гр. Несебър – стар град“.

Новите придобивки се намират непосредствено до изградената преди няколко години от Община Несебър комбинирана спортна площадка (мини футболно и баскетболно игрище). В този район е предвидено в следващ етап да бъдат изградени още парково озеленяване, фитнес на открито, кафене, водни съоръжения, обществена тоалетна, трафопост и стълбище, които предстои да бъдат съгласувани в Министерството на културата. Целта на общината е цялостното облагородяване на северния бряг на Стария Несебър.