С уникална хореография и българско хоро завърши седмото издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria. Най-големият детски футболен форум събра в Несебър над 140 деца от България, Русия, Украйна, Италия, Ирландия, САЩ и Великобратания, които тренираха на базата на ОФК Несебър и в продължение на една седмица станаха част от червено-черната магия. Шестима от най-добрите специалисти от академията на Milan ,водени от бившия футболист и настоящ технически директор на Milan Academy Патрицио Билио, ръководеха тренировките на децата и развиваха техните умения. Освен тренировъчния процес, в свободното си време децата имаха възможност да посетят Стария град Несебър и да се запознаят с богатата му история.

Последната вечер организаторите бяха подготвили и много подаръци, сладки изкушения, музика и танци за децата, техните родители и тренировъчния екип. Лагерът приключи в събота с официална церемония, на която децата представиха забележителна хореография и получиха своите сертификати за участие в кампа. Патрицио Билио изтегли от томбола късметлията от всички участници в лагера, който заедно със свой родител ще посети домакински мач на Milan през новия сезон. Своето задоволство от реализирането на Milan Academy Junior Camp в Несебър и поздрав към децата, отправи и кметът на община Несебър господин Николай Димитров, който присъства и на откриването на събитието, за чието успешно провеждане оказа пълно съдействие. Като домакин на турнира, той получи фланелка на Милан с номер 10. Финални поздрави отправи и Ивайло Рачев, представител на Milan Academy в България, който анонсира бъдещи проекти за следващата година.

На финала на събитието, деца, треньори и организатори се разделиха с много емоции и си обещаха да се срещнат пак скоро. Сътрудничеството между Несебър и Milan Academy Junior Camp България ще продължи и през следващата година.

Най-добрите малки футболисти от лагера в Несебър ще участват на заключителния турнир на Милан Джуниър Камп в Милано, следващата година през март.