Кметът на Несебър Николай Димитров направи първа копка на „Обществен селищен парк с открити обекти за спортни дейности и площадка за игра“, и „Алея за пешеходно и велосипедно движение“. Към символичния старт на обектите се присъединиха председателят на ОБС Несебър, Румен Кулев и зам.-кметовете Иван Гургов и Лазар Япаджиев. И двете съоръжения се намират в най-новия квартал на града – „Черно море“.

Предвидената в плановете велосипедна алея ще е за двупосочно движение и ще бъде с дължина от 900м., като следва трасето на изградената улица. Успоредно на нея ще се изгради тротоарна лента.

Новият парк ще се шири на площ от около17 декара, и в него са предвидени спортна площадка за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт и фитнес на открито. Сред спортните съоръжения ще се изгради обслужващо-административна сграда с офиси, съблекални, санитарни помещения и помещения за масаж.

Достъпът ще бъде подсигурен чрез изграждане на нов обществен паркинг в непосредствена близост до обекта и тротоарна алея.

Предвижда се изграждането на мащабният проект да се извърши на няколко етапа, като три от тях се финансират изцяло със средства от общинския бюджет. Стартът на проекта е изключително важна стъпка за гражданите на Несебър и жителите на квартал „Черно море“, защото чрез реализацията му ще се завърши важен етап от градската инфраструктура. В същия район се предвижда и строителството на още едно мащабно спортно съоръжение – закрит плувен басейн.

Кметът поясни,че след завършване на административните процедури, ще стартира изграждане на тротоарните настилки в квартала.

По повод многобройните въпроси на граждани, относно строежа на православният храм в „Черно море“, на който общината е най-големия дарител, г-н Димитров разясни, че църквите не са общинска собственост и тяхното финансиране, изграждане и поддръжка са ангажимент на други институции – Светия синод и местните църковни настоятелства.