ЛЮБОВ И ВИНО В НЕСЕБЪР

ЛЮБОВ И ВИНО В НЕСЕБЪР

Несебър за пореден път отбеляза Празниците на любовта и виното. През последните години Община Несебър провежда целенасочена и последователна политика, чрез която се стреми да разкрие прелестите на града през различните сезони. Част от тази концепция са и Февруарските празници за любов и вино, „Есенни пасажи“, „Есен в Несебър“ . Тези културни събития вече имат свои последователи и всяка година привличат все повече хора, които искат да осмислят уикенда си чрез нови и интересни изживявания.

Замислени като повод за бягство на влюбените през най-романтичните дни в годината, Празниците на любовта и виното в Несебър се превърнаха в причина за много хора да посетят един от най-живописните градове в България. Да преоткрият зимното му очарование, дълбокото спокойствие на калдъръмените улици и величественото мълчание на средновековните храмове.

И тази година Община Несебър беше подготвила разнообразна културна програма за гражданите и гостите си. За всички, решили да се потопят в празничната атмосфера на града имаше богат избор от събития на различна тематика.

„Сдружение Арт Несебър“ организира традиционната си изложба, посветена на празника. В задушевната обстановка на „Артиум“- център, под звуците на класическа музика и с чаша вино, любителите на изобразителното изкуство можаха да се насладят на произведения, изпълнени в различни стилове и техники: живопис, графика, смесена, акварел, малка пластика, керамика, текстил и др.

В концертните прояви, организирани от общината властваше богато жанрово и тематично разнообразие от стилове и музикално настроение. Тази година гост на несебърските Празници на любовта и виното бе поп певецът Дичо, който зарадва феновете на мелодичния рок с изпълнение на известни и обичани от публиката песни.

Не по-малък интерес предизвика премиерата на постановката „Шум зад кулисите“ по Майкъл Фрейн, която Общинският театър бе подготвил специално за празника. Комедията с участието на любимите местни театрали Ева Кирова, Марин Господинов и др., показа на публиката забавните и смешни моменти от живота зад кулисите на театъра.

В празничната програма на общината участие взеха ДВС „Сюрприз“, ВИГ „Лумину, група „Мена“ и ВГ „Морски звездички“ при Общински детски комплекс, ФФ „Българка“, Хор за стари градски песни „Блян“, Хор за гръцки песни „Месамбрия“ и ТС „Месамбрия“ към Обединената общинска школа по изкуствата –Несебър, ТФ „Заря“ и ФФ „Незабравка“.