БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „ДА ПОМОГНЕМ НА ДАВИД“ В НЕСЕБЪР

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „ДА ПОМОГНЕМ НА ДАВИД“ В НЕСЕБЪР

Във връзка с казуса и задържането на Давид Акопян в лагера за емигранти в Бусманци, несебърската общественост и най-вече младите хора се включиха в благотворителна кампания в негова помощ. На много места в града са поставени дарителски кутии и се организира базар, в които се събират средства в подкрепа на Давид. Акцията е подкрепена и от кмета на общината Николай Димитров.

Давид е доведен в Несебър, когато е на пет години и въпреки, че е роден в Армения, хората на града го приемат като местен. Младежът е посещавал училище СУ „Любен Каравелов“ и ПГТ „Иван Вазов“ и е добре познат с ведрия си и позитивен характер. За съжаление през годините на своето пребиваване, Давид Акопян никога не е притежавал документ за българско гражданство или удостоверение за постоянно пребиваване.

Давид е единствената опора на майка си и брат си – макар и по документи такъв човек да не съществува. Мечтата на младежа е да продължи да живее и да се развива в България, която приема за своя родина.

Вълната от съпричастност и подкрепа към него е внушителна. Хората в Несебър са обединени в желанието да помогнат на Давид и това е хуманна кауза, която изразява активната им гражданска и човешка позиция.

„Живот без окови” е мечтата на един млад човек. Това даде смелост и сила на момичетата от ТГ “Хоромания”, които инициираха благотворителна кампания за Давид. Към техния апел за съпричастност се присъединиха ТС „Месембрия“, ДГ „Моряче“, децата от втори „в“ и първи „в“ и „г“ клас към СУ „Л. Каравелов“ и техните родители, МКПББ „Тодор Александров“ – гр. Несебър, клуб „Млад екскурзовод“ към СУ „Любен Каравелов“ и много граждани. Несебърската общественост и кметът застават зад тях!

Сдружение на творците и занаятчиите също се присъединява към инициативата в помощ на Давид с покана към многобройните приятели, симпатизанти и съграждани да посетят благотворителния базар, който ще се проведе на 29,30 и 31 март от 11часа в Демонстрационен център на занаятите /старата поликлиника/. Всеки може да помогне според възможностите си.

Можем да подкрепим ентусиазмa на младите хора в Несебър. Можем да им дадем уверението, че в нашия малък град даваме опора на големите мечти. Искаме младите хора знаят, да вярват, да са сигурни, че имаме силно общество.