Уважаеми учители и ученици, просветни и културни дейци,

Уважаеми съграждани,

Поздравявам Ви с най-светлия, най-съкровения и най-български празник, празникът на духовността, просветата и културата – 24 май. Това е ден, в който се прекланяме пред създателите на нашите свещени букви – светите братя Кирил и Методий. Ден, в който засвидетелстваме нашата почит и дълбока признателност към епохалното дело на равноапостолите, променило духовната и културна история на България, Европа и света.

В днешния светъл празник нека не забравяме, че благодарение на родното слово сме оцелели през вековете и сме се съхранили като народ, въпреки тежките изпитания, пред които ни е изправяла съдбата.

На този ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в силата на духовността, защото „народността не пада, там дето знаньето живей“, защото благодарение на „книжовността, таз сила нова“ ние сами градим бъдещето си и вървим напред към желаните „светли бъднини”.

Използвам този хубав празник, за да отправя благодарност към  несебърските ученици, учители, културни дейци – всички, които създавате културния имидж на общината и града ни и прославяте името на Несебър.

В този светъл ден се обръщам към всички Вас като Ви пожелавам здраве, творчески устрем и нека никога да не спира жаждата Ви за духовно възвисяване!

Честит празник на всички хора на духа!

Честит празник на всички жители на Община Несебър!