НЕСЕБЪРСКИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ СПЕЧЕЛИХА ВСИЧКИ ПРИЗОВЕ НА ТУРНИРА ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ В АКВАТОРИЯТА НА НАШИЯ ГРАД

Несебърските състезатели спечелиха  всички призове в  третия турнир по подводен риболов от критериума за купа „България“ 2024,  организиран от  местния клуб „Месембрия“. Капитанът на отбор „Несебър“  Веселин Томов грабна победата с улов от 16 валидни риби:  квота от 10 врани, пет лабриди и една платерина. Втори остана съотборникът му Мирослав Илчев с изпълнена квота от десет морски врани. Трети се нареди състезател на клуба – организатор „Месембрия“ – Димитър Катрафилов, с улов от девет валидни екземпляра: седем врани, една лабрида и една новопоявила се риба във водите на Черно море от вида групер.  Веселин Томов  се окичи и с още едип приз – награда за най-голяма риба, за уловената от него морска врана  с тегло 1135 грама.

В турнира по подводен риболов в Несебър взеха участие 32 състезатели от всички клубове.  Главен съдия бе Пламен Арабаджиев от Поморие. Бяха осигурени достатъчно лодки за придвижването на състезателите в зоната, която се простираше от плажа на Слънчев бряг на север до боруна на Равда на юг. Състезанието се проведе в много трудни условия –  силен североизточен вятър, големи вълни и силни течения, които затрудниха максимално участниците.

След 5 часа в морето и още час за прибиране до пристанището, състезателите представиха улова си пред главния съдия, като представителите от Несебър показаха най-добра подготовка и воля за победа. Следващото предизвикателство пред тях е турнирът в Китен, който ще се състои на 13-ти юли.