Община Несебър търси най-подходящото име за културния център, който строи

културния център

Община Несебър информира, че от днес стартира анкета за име на културния дом, който се строи на ул. „Хан Крум“ в близост до пощата в новата част на града. „Даваме възможност на всеки, който реши да бъде част от обществения и културния живот на Несебър, да изложи своето виждане за име на новата сграда. Искам да обърна внимание, че всяко предложение трябва да бъде обосновано и добре обяснено. Нека авторът да информира защо го е избрал и какво е посланието на наименованието. Ще дадем гласност на трите най-добри предложения, след като изтече срокът за изпращане на предложенията. Целта ни е да изберем име, което хората са харесали най-много.“, информира кметът на Несебър Николай Димитров.
Изисквания при подбора на име на новата многофункционална сграда в Несебър са:• Да е подчинено на функционалното предназначение на сградата: обществена, културна и информационна дейност;
• Да говори за дейността на сградата;
• Да създава топло, непретенциозно, приятелско усещане;
• Да бъде запомнящо се и вдъхновяващо;
• Да е на български език;
• Да е разбираемо за широк кръг аудитория – жители и гости на града от различни възрасти;
• Да не е твърде сложно за произнасяне и ако се използват чуждици, те да са лесни за запомняне и разбираеми.

Припомняме, че Културният център е четириетажна многофункционална сграда, в която е предвидено да има модерна театрална зала, киносалони, гримьорни, зали за репетиции, зали за събирания, за конгресен туризъм, интерактивна библиотека и Общински информационен център. Културният дом ще се ползва от Общински детски комплекс-Несебър, както и от всички школи по изкуствата на територията на общината.

Крайният срок за изпращане на предложенията е до 23.04.2017 г. След тази дата ще бъдат обявени трите най-добри, от които да се избере името. Предложенията можете да изпращате на лични съобщения на фейсбук страницата ShareNessebar. На същата фейсбук страницата ShareNessebarще имате възможност да следите предложенията и да ги коментирате.