ДГ „КАЛИНА МАЛИНА“ ОТБЕЛЯЗА 35 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

ДГ „КАЛИНА МАЛИНА“ ОТБЕЛЯЗА 35 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

 

Днес детската градина “Клина Малина“ отбеляза 35 години от своето създаване.  Юбилейната дата бе отпразнувана с празничен концерт в НЧ „Яна Лъскова-1905“.

Гост на тържеството бе кметът на Несебър Николай Димитров. В своето поздравително слово той  се обърна към директора на “Калина Малина“ Людмила Василева и всички присъстващи, като  изтъкна, че детските градини на територията на общината са между от най-добре уредените и оборудвани според всички съвременни изисквания в България. Общината планира изграждане на още една детска градина, която ще посрещне нуждите на все по-интензивно развиващият се град. В момента се финализира и проектът  за изграждане на още едно детско заведение в Свети Влас.   Кметът Димитров пожела на всички, които са работили и работят в „Калина Малина“  здраве, воля, упоритост и отговорност в изпълнение на благородната задача да възпитават и се грижат за младото поколение и бъдещето на Несебър.

Поздравление към всички присъстващи отправи и г-жа Василева –  директор на детското заведение. Обръщайки се назад във времето тя припомни за изминатия път, за създадените отношения и очаквания, за вложената енергия и професионализъм, за връзките между учители родители и деца, чрез които се постигат високите стандарти на подготовка и образование в детското заведение.

Празникът продължи с емоционален концерт на възпитаниците на „Калина Малина“. Препълнената зала на читалището стана свидетел на  вдъхновените, пълни със завидна артистичност  и старание изпълнения на децата от  всички възрастови групи – от яслената до напускащите тази година възпитаници в предучилищна възраст.

От името на Община Несебър Красимира Тодорова-директор на „Дирекция здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ поднесе подарък – мултифункционално офис устройство.

В края на тържеството думи на признателност и благодарност бяха изказани и от представител на родителите на децата посещаващи „Калина Малина“.

През годините на своето съществуване тази  детска градина се  утвърди като място, където децата се възпитават и обучават, получавайки индивидуална подкрепа и възможност да развиват творческите си заложби. Детското заведение е посрещнало и изпратило хиляди деца и през вратите му са минали поколения от всеотдайни и вдъхновени  в работата си преподаватели, възпитатели, медицински сестри и помощен персонал.

На всички бивши и настоящи  служители на ДГ „Калина Малина“ пожелаваме здраве, сили и успехи, защото няма по-отговорна и благородна професия от педагогическата.