НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА 1-ВИ ЮНИ

НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА 1-ВИ ЮНИ

И тази година Несебър отбеляза Международния ден на детето с  внимание към най-малките си жители.

Пъстроцветният празник започна от Южния парк, продължи на пл.“Жулиета Шишманова“, в сградата на Артиум център и завърши с постановката „Феите, ах, феите“ в НЧ „Яна Лъскова 1905“.

Всяко дете имаше възможността да се включи в някое от интересните мероприятия, организирани от Община Несебър.

С много ентусиазъм, за веселото настроение и радостни емоции на децата в Южния парк се погрижиха професионални  аниматори.

Празникът се премести  на площад “Жулиета Шишманова“, където за всички любознайковци бе организирано забавно научно шоу. Младите „учени“ от „Щура лаборатория“ демонстрираха пред малчуганите любопитни факти от света на физиката и химията, като провокираха интереса на всички присъстващи с интересни научни опити.

Денят на детето продължи с интерактивно космическо шоу, прожектирано в една от залите на Артиум център. Специално за празника бе изграден Планетариум, в който зрителите видяха ярък познавателен филм за звездите и природата.

Следобедната програма бе с магическо шоу за малки и големи. Експериментите развихриха въображението. Децата видяха как чрез науката може да се постигне магическо изкуство.

Първи юни бе изцяло посветен на децата и донесе на малчуганите много  усмивки, игри и забавление.