НЕСЕБЪР В МИНАЛОТО И ДНЕС

 Ученици от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър с награди в конкурс за презентации на тема „Несебър в миналото и днес“

Ученици от 6, 7, 9 и 10 клас на несебърското училище се включиха активно в конкурса за презентации на тема „Несебър в миналото и днес“,  организиран от археологическия музей „Старинен Несебър“.

Много старателно и с ентусиазъм, учениците  потърсиха ценна информация за най – интересните архитектурни забележителности и богатата история на града, за да проследят как се е променил облика на Несебър във времето. Задължително условие за участие в конкурса беше, учениците да използват свои авторски снимки на архитектурните обекти съхранили се във времето, които да съпоставят с по- стари и архивни свидетелства.

Участниците в конкурса, заедно с техните преподаватели по информационни технологии  Таня Георгиева и по история и цивилизации Ваня Митева,  под чието ръководство бяха изработени презентациите, получиха награди и подаръци от директора на археологическия музей.  Ръководството на музея смята да включи най-добрите презентации като част от културните инициативи, които са предвидени в община Несебър.