ФЕХТОВАЛЕН КЛУБ „НЕСЕБЪР“ С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПАТА НА ГРАДА

Преди дни Несебър беше домакин на истински фехтовален празник – състезание за Купа „Несебър”, което се проведе на площад „Месемврия” в Стария град и се превърна в атракция за жителите и гостите на града ни. Участваха 64 фехтовачи в три възрастови групи от различни фехтовални клубове на региона.


Преди началото на състезанието бяха дипломирани новите фехтовачи на Фехтовална академия „Васил Етрополски”, като лично директорът на академията г-н Запрян Ванчев връчи дипломите и почетните значки.


Състезанието се проведе в три възрастови групи: до 8г., до 11г. и до 14г.
Всички състезатели на Фехтовален клуб „Несебър” се представиха отлично, въпреки че за повечето от тях това бе първо състезание. При най-малките Димитър Стоянов спечели купата, а Антонио Маноилов и Владимир Дамянов взеха бронзови медали. При момичетата Айдана Мусабек остана на крачка от медала и завърши пета. При 11г. Борис Чапкънов завърши трети, въпреки че бе един от най-малките участници в тази група. След оспорвана битка на финала Дамян Демирев загуби от състезателя на ФК „Корсар” и се окичи със сребърния медал.
Наградата за феърплей също остана в Несебър, като неин носител стана Димитър Стоянов.