ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „ЕСЕН В НЕСЕБЪР“

 

За втора поредна година сцената на Артиум център и площад „Жулиета Шишманова“ станаха притегателна точка за малки и големи, решили да се включат във  фестивала „Есен в Несебър“.

Празникът е посветен на даровете на земята, които природата щедро ни дава, на пищните цветове на есента и нейната топла мекота.

Това е най-младият фестивал в несебърския културен календар и целта му е да събере местните хора, да ги обедини чрез силата на музиката, изпълнена от местни групи, да ги зарадва с изобилие от пчелен мед и плодове, и да улови споделените моменти на отмора след отминалото лято.

В продължение на три дни сцената на площад „Жулиета Шишманова“ беше огласявана от концертите на самодейни групи от Несебър и  съставните селища на общината: Фолклорна група „Раковчанка“ към НЧ „Г. С. Раковски – 2013“, с. Раковсково; Група за автентичен фолклор към НЧ „Светлина – 1928“, с. Гюльовца;Фолклорна формация „Българка“ към НЧ „Яна Лъскова – 1905“, гр. Несебър; Фолклорна формация „Мекедонка“ към НЧ „Яна Лъскова – 1905“, гр. Несебър; Група за автентичен фолклор „Оризарчета“, с. Оризаре; Фолклорна група „Зора“ към НЧ „Зора – 1928“, с. Оризаре; Група за стари градски песни „Романс“ към Пенсионерски клуб „Надежда“, с. Оризаре; Фолклорна група „Магия“ към НЧ „Светлина – 1928“, с. Кошарица.

Тази година във фестивалната програма бе отделено специално внимание на децата.

Атракция бе сладоледеното  шоу с шеф Ради Стамболов, което привлече  публиката с майсторски и уникално приготвени сладоледи.

 

Топлите, слънчеви дни и многобройните забавления събраха на площада много деца, жадни за игри и надпревара за награди.

Граждани, привлечени от музика и детски глъч, се стекоха за да отбележат сезона на изобилието, пресъздаден чрез есенния фестивал на Несебър.

Най-силна и завладяваща бе емоцията на децата, а радостта и вълненията от съревнованията бе заразителна и за възрастните, и те се включиха в детските състезания.