ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БК“НЕСЕБЪР“ В ДЪРЖАВНИ ПЪРВЕНСТВА

През последните 2 седмици отборите на БК“Несебър“ изиграха общо 5 срещи.

На 18 януари юношите във възрастовата група до 16г. постигнаха трудна победа над отбора на „Сливенбаскет“ в мач от последния кръг на Елитна Източна група-Юг. Нашите момчета не дадоха шанс на гостите и победиха с 78:61т. Така в крайното класиране „Несебър“ се нареди на второ място от 4 участващи отбора. В този мач нашият тим се яви без двама от основните си играчи, а Стелиян Кукучев заместваше титулярния треньор на клуба Стойчо Кукучев.

Пред нашите баскетболисти до 16 години предстоят мачове срещу отборите от Елитна Източна група-Запад.

На 19 януари момичетата във възрастовата група до 14г. участваха за класиране от 4 до 7 място в групата на зона „Загоре-Родопи“.

В първата среща отборът на „Несебър“, воден от треньора Стилиян Кукучев, не даде шанс на тима на „Вихър“-Айтос, като се наложи с 53:25т. В следващия мач, който започна само 40 мин. по-късно, нашите момичета загубиха от отбора на „Тони-7“ – Сливен с 66-30т., като умората от двете последователно изиграни срещи оказа своето влияние. Така след 2 изиграни двубоя БК „Несебър“ е трети от 4 отбора. Пред отбора на четиринадесетгодишните предстоят турнири в Сливен и Айтос.

На 26 януари в Бургас се изигра и последният кръг от първия полусезон от мачовете за класиране в зона „Загоре-Родопи“ група „б“ за момичета до12г. За съжаление БК“Несебър“ влезе в двубоя без 5 от основните си състезателки и в първата си среща загуби от „Вихър-Айтос“ с 18-37т.

Във втория мач състезателките бяха по-мотивирани и играха доста по-добре, но и това не достигна срещу отбора на „Тони-7″-Сливен. Крайният резултат е 36:30 за сливенския отбор. Въпреки това възпитаничките на Стилиян Кукучев показаха огромен хъс за игра и не се отказаха до последната минута. Така тимът на момичетата на БК“Несебър“ остава трети в групата от 4 отбора. Предстои втората фаза за тази възрастова група.