ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР С РУМЕН ДЕНЕВ В НЕСЕБЪР

В уютната атмосфера на емблематичната несебърска църква „Свети Стефан“ се проведе творческа вечер с един от най-ярките, оригинални и талантливи съвременни поети – Румен Денев. Още първата му стихосбирка „Животът на дъжда“ печели наградата за дебют „Южна пролет“, а последната „Вокалното стихосложение“ – една от тазгодишните съпровождащи награди на бургаския конкурс за поезия „Христо Фотев“. В амплитудата между тези две големи признания има издадени още десет книги с поезия и есеистика. В тях философски вглъбено, оригинално и вдъхновено Румен Денев изгражда своя творчески лик и прокарва нови пътища в стихосложението.

За поетичното и публицистично творчество на автора, за тайните на поезията, за истината скрита зад думите, за шепота на духовната мощ в синтаксиса на звукозаписа, така, че да се получи изящно възприятие и внушение на истината и красотата, за магията на поезията и нейното необяснимо тайнство говори Златин Чаушев н-к отдел „Несебър-Световно наследство“.

Авторът представи своите експерименти във вокалното стихосложение, прочете стихове и благодари за радушния прием. Той получи подарък от Община Несебър луксозното издание на „Златната книга на Несебър“ с автор д-р Евтелпа Стойчева. То ще обогати фонда на читалище „Искра“ гр. Казанлък, където г-н Денев е главен библиотекар. Поетът подари на публиката екземпляр от литературния алманах „Кула“, на който е главен редактор.

В края на вечерта всеки закупил си книга на поета получи автограф.