Кметът на Несебър Николай Димитров се срещна с президента на КНСБ Пламен Димитров

Кметът на Несебър Николай Димитров се срещна с президента на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидента Пламен Нанков, Тодор Капитанов, национален секретар, Здравко Тошков, председател на Регионалния съвет – Бургас към КНСБ и Кръстьо Боянов, председател на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации (ФНСДУО).

В хода на разговора бяха засегнати въпроси, свързани с функционирането на Община Несебър в условията на пандемия, трудностите и предизвикателствата, пред които е изправена администрацията и възможните варианти за справяне в безпрецедентната за цял свят ситуация. Кметът Николай Димитров, в присъствието на заместник-кмета Иван Гургов, информира, че както и при други общини, разходите са се увеличили, а приходите са намалели заради извънредната ситуация с коронавируса. Градоначалникът поясни още, че са се понижили инвестициите в строителството и сключените сделки с недвижими имоти.

„Въпреки извънредната ситуация успяваме да реализираме своята социална политика.“, подчерта Николай Димитров и поясни, че именно заради нейното изпълнение много от проектите, залегнали в капиталовата програма, са отложени във времето. Той поясни, че фокусът е върху приоритетните политики, за да се осигури нормалното функциониране на общината „Сега, в условията на тази пандемия и несигурност, е много важно да сме сплотени, обединени, за да преодолеем тази нелека във всяко отношение криза.“, категоричен бе кметът.

Към финала на разговора градоначалникът информира гостите си как е преминал летния туристически сезон в извънредната обстановка.

По време на срещата гостите изложиха още своите виждания относно данъчната политика на страната ни.

Малко преди срещата с кмета на Несебър, представителите на КНСБ разговаряха и със Синдикалната организация към Общинска администрация – Несебър.