Кметът на Несебър инспектира дейностите по мащабната реконструкция на уличната мрежа в Стария град

Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира дейностите по мащабната реконструкция на уличната мрежа в Стария град, която се осъществява с европейски средства, спечелени от местната администрация от „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.“ съвместно с „Местна инициативна рибарска група Несебър – Месемврия“ и по проект „МоНа: Паметници в природата – креативно съжителство“.

Градоначалникът, заедно с инж. Динко Войнов, началник на отдел „Инвеститорски контрол“, огледа две от завършени вече улици – „Хемус“ и „Тервел“ и проследи текущата работа по ул. „Ахелой“.

Дейностите по реконструкция на улиците са резултат от последователната политика на общината, насочена към запазване на автентичния облик на Стария Несебър и създаване на градска среда, хармонизираща със статута му на световна ценност. Целта на намесата е пряко свързана с общата стратегия на Община Несебър за опазване на световната ценност и културно наследство /ПОУ на старинен град Несебър – 2012 г./ за оформяне на главните пешеходни трасета с настилки от периода на Възраждането.

В следващ етап ще започне реконструкцията на „Мена“ и „Рибарска“, а по-късно и на „Месамбрия“- частично.

Предвидените за реконструкция отсечки ще бъдат затваряни за движение поетапно, като ще бъдат извършени всички необходими дейности по организация и безопасност на движението. Достъпът до домовете на живущите по тези улици ще бъде осигурен по обходни маршрути. Ремонтите ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и указателни табели.

Община Несебър и ресорните звена ще продължават да работят за постигне на по-привлекателна и автентична среда в древния град.
Обръщаме се с апел към гражданите за търпение и разбиране по време на ремонтните дейности. Предварително се извиняваме на жителите и гостите на Несебър за причиненото неудобство.