ИЗЛОЖБА ЗА ВИНО И ЛЮБОВ В АРТИУМ ЦЕНТЪР

Изложба, посветена на празника на виното и любовта, бе открита в Артиум-център. Тя е част от традиционната февруарска културна програма на Община Несебър и е дело на Сдружението на несебърските художници и Сдружение „Несебър Арт“. Творците – Албена Бояджиева, Валя Георгиева, Веселина Маринова, Георги Бояджиев, Даниела Атанасова, Радостина Христова, Румяна Йоргова, Явор Топалов, Милена Казакова, Йордан Йорданов и Видка Липчева и техните произведения, изпълнени в различни стилове и техники – маслена и акварелна живопис, графика, малка пластика и керамика, представи Златин Чаушев, н-к отдел „Несебър-Св. наследство“.

С много емоция и метафоричност той изрази вдъхновението, с което двете велики стихии – на любовта и виното, провокират въображението и предизвикват сетивна експлозивност. Чрез платната на несебърските художници зрителят става съпричастен на прецизно естетизирана еротика, наситена със страст и изящество. Деликатният баланс на рисунъка гали най-нежните струни на душата и пробужда неизказани, но преживени от всеки усещания и настроения. Симбиозата между виното и любовта – „любовното опиянение“, блика от всички творби с яркост и запленяваща експресивност на емоциите. Тя е изведена в единна траектория на Духа, който ни извисява.

Необятния свят на багрите и формите в произведенията, плод на творческия порив на несебърските художници, са дълбока естетическа наслада за всеки посетител.

Вдъхновените и изпълнени с нежни послания творби на изобразителното изкуство и пластиката ще радват посетителите на Артиум център до края на месец февруари.

Експозицията ще бъде отворена за посещение  всеки ден от 12.00 до 18.00 часа.