УЧЕНИЦИТЕ ОТ СВЕТИ ВЛАС СРЕД ПЪРВИТЕ 10 НА ОЛИМПИАДИТЕ ПО ИСТОРИЯ И ГЕОГРАФИЯ

За поредна година учениците от 5 и 6 клас ОУ“Св.св.Кирил и Методий“- град Свети Влас, се представиха отлично в областния кръг на олимпиадите по история и география, и се наредиха в десятката на най-добрите в региона.

Въпреки онлайн формата на обучение, класирани  на челни места в олимпиадата по географията са петокласниците: Димитър Тихомиров  Иванов  със 194т. – второ място/ от първото го дели само 1 точка/, веднага след него се нареждат Каролина Елин Карасинкерова /190т/ и Далина Атанасова Куманова /188т/. Сред първите 10 е и Иванина Любомирова Дойчева /174т./.

При учениците от VI кл. класирани са  Християн Георгиев Коршутов /186т. – четвърто място/ и Велимир Иванов Величков / 173т. – девето място/.

Резултатът от олимпиадата по история при  петокласниците показа високата ниво на обучителния процес в ОУ “Св.св.Кирил и Методий“. Единствените достигнали до националния кръг бяха представители на училища от община Бургас и на учебното заведение в Свети Влас.

Виктория Стоянова зае третото място, а Давид Орлоев и Дарина Караджова  са на седмо и девето място.

При шестите класове до участниците от математическата гимназия застанаха Християн Коршутов /65 т. – от първите го делят само 2т./ и Велимир Величков /осмо място – 53,5т./.

Училищното ръководство благодари на момчетата и момичетата за достойното представяне и класиране сред най – добрите в областта.