НЕСЕБЪР Е ДОМАКИН НА ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР

От днес до 20 юни Несебър е домакин на Футболния турнир „Купа Черно море“. В него ще се изявят около 2000  деца от над 120 отбори  от България, Северна Македония, Сърбия, Молдова и Украйна. Несебър ще има 6 представителни тима от ФК „Атлетик“ (набор 2012 и 2013 г.) и ОФК „Несебър“ (набор 2008г., 2009 г., 2010 г., 2011 г.) .

На официалното откриване днес бе и кметът на Несебър Николай Димитров, под чийто патронаж се провежда турнирът.  Градоначалникът поздрави участниците, като в словото си  заяви, че на територията на общината се организират множество спортни и културни събития. Той подчерта, че базата на градския стадион, в която общината е инвестирала собствени средства, осигурява съвременни и комфортни условия за реализиране на национални и международни спортни прояви. „Аз съм доволен, че  настоящият турнир дава възможност на млади таланти от различни страни да премерят сили на зеления терен и съм сигурен, че много от тези участниците ще видим след години на големите европейски и световни футболни  първенства. Нека всички участници дадат всичко от себе си и най-добрите да победят.“, пожела на края на обръщението си кметът Николай Димитров. След това градоначалникът даде символичен старт на турнира с изпълнение на начален удар от центъра на зеления терен.

Турнирът „Купа Черно море“ се организира от ФК „Спорт Вилаж“ със съдействието на ОФК „Несебър“ и с подкрепата на чуждестранни партньори. Той  се провежда за четвърти път в морския град.

Срещите на турнира ще се играя в градовете Несебър, Поморие и Каблешково.