КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ПОСЕТИ ПРЕДПРАЗНИЧНО ОБЗОР

Кметът на Несебър Николай Димитров посети предпразнично Обзор, за да провери изпълнението на текущи ремонти, инфраструктурни обекти и визията на курорта, очакващ да посрещне туристи от страната и чужбина, както и да обсъди важни аспекти от развитието на града с жителите му.

Първата му среща бе в модерната читалищна сграда, където връчи на секретаря на НЧ „Изгрев“ Женя Георгиева почетен плакет и грамота „за принос в културното и просветно развитие, за съхраняване на духа и ценностите, оформящи националната ни идентичност,за опазване на изконните ни български традиции, утвърждаващи многовековната мъдрост на народа ни, както и за изграждането и популяризирането на модерната европейска и международна визия на Община Несебър и град Обзор.“. Веднага след това кметът Николай Димитров се отправи към ОбУ „Св. св. Кирил и Методий“,  за да провери на какъв етап е започналият ремонт на  някои от класните стаи в старата част на училището, целящ да осигури безопасна и комфортна среда. Николай Димитров инспектира и дейностите по аварийното възстановяване на настилката  и подпорната стената около отремонтираната преди седмици шахта, която се намира на крайбрежната алея.  Кметът не пропусна да огледа състоянието на зелените и зацветени площи. Той остана доволен от изрядно поддържаните интересни фигури и ефектни цветни акценти. Накрая Николай Димитров се отправи на среща с Обществения съвет към Община Несебър, съставен от жители Обзор, за да обсъди  текущите дейности и  плановете   на общината за развитие на града и близките селища.

Град Обзор е  едно от важните от гледна точка на туризма селище не само за Община Несебър, но и за цялата страна и неговата визия и развитие са  сред приоритетите  в работата на Общинска администрация.