Благотворителен спортен турнир в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

На финала на учебната 2020/2021 година в несебърското училище се проведе благотворителен спортен турнир, организиран от преподавателите по физическа култура и спорт, БМЧК с ръководител Паунка Русева и преподавателят по философия Екатерина Пеева. Всички присъстващи на събитието се обединиха в подкрепа на Елена Ангелова, която се нуждае от средства за присаждане на стволови клетки в чужбина.

Благотворителният спортен турнир бе предшестван от впечатляващо шоу, което включваше изпълнения на гайдари и танцьори от Обединената общинска школа по изкуствата, демонстрации на Ката от възпитаници на клуб Шинкиокушин – Несебър, малки танцьори от Клуб по спортни танци с ръководител Никола Абрашев с изпълнение на ча-ча и джайв.

В спортната надпревара участваха представители на футболен клуб „Несебър“, футболен клуб „Атлетик“, Волейболен и баскетболен клуб – Несебър и бегачите от 5 км РЪН. Те премериха сили в турнири по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика и подвижни игри ( скачане с чувал, дърпане на въже, носене на конче).

Събраната от благотворителната инициатива сума е в размер на 2104,00 лв. Тя бе предоставена за предстоящото лечение на Елена Ангелова.