НАД 200 УЧАСТНИЦИ В VIII ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „МОРЕ БУШУВА, ОБЗОР ТАНЦУВА”

Завърши VIII фолклорен фестивал на любителските клубове по танци и хора „Море бушува, Обзор танцува”- 2021 г., организиран от Танцова формация ”Хелиос”, НЧ „Изгрев –1927г.” – гр. Обзор и със съдействието  на Кметство Обзор.

Във фестивала се включиха над 200 участници,  разпределени в 11 групи. По време на празника  стана ясно, че освен  групите, които не пропускат участие във форума и всяка година са част от него, има и такива, явили се за първи път.

В началото на фестивала бе изтеглен жребият за официалната част, след което участниците зарадваха жителите и гостите на града с общи хора  на пл. „Свобода“.

Последва дефиле под звучите на фолклорните ритми от центъра на града до откритата лятна сцена в морската градина, където събитието продължи със самостоятелните  изяви на участниците.

След всяко изпълнение на отделните състави бе връчвана грамота и подарък от организаторите.

„Море бушува, Обзор танцува” приключи с общ кадър на всички  участващи групи и едно дълго право хоро, изпълващо цялата сцена.

Неофициалната част на фестивала продължи на пл. „Свобода“ с празнична вечеря и хоротека за участниците гражданите  и гостите на Обзор.