ПРАЗНИКЪТ НА НЕСЕБЪР – ВЕЧЕР НА ЛЮБОВ И ЯРКИ ЕМОЦИИ

За поредно лято, в нощта на празника на Несебър,  жителите и гостите на града ще съпреживеят и споделят зареждащите  емоции от  двудневната богата програма по случай честванията на Голяма Богородица, които по традиция ще кулминират в нощта на 15 август с впечатляващо 3D светлинно шоу на крепостните стени и грандиозен пиро-музикален лазерен спектакъл.

В концертната програма по случай празника на Несебър участие ще вземат  любими на българската публика изпълнители и състави. Сред тях изпъкват имената на обичаните от вече няколко поколения българи  Орлин Горанов и Еделина Кънева, на Веселин Маринов, на легендарната рок група „Фондацията“, на народния певец Данислав Кехайов, чийто меден глас разнася славата на българския фолклор по целия свят. За най-малките Общината е организирала весел детски празник в Южния парк. Публиката  на Артиум център ще чуе изпълненията на изгряващата звезда A.L.E.K.S.  и група “FOUR”.

За почитателите на струнните инструменти  своите изпълнения ще поднесе Свет Радославов – първият българин поканен да участва в шоуто „Америка търси талант“.

В програмата на празника са включени и традиционната празнична Света литургия в храм „Св. Успение Богородично“ и ритуалът по тържественото издигане на националния флаг на България по повод честванията на Светата майка в Несебър.

Във връзка с  продължаващата  извънредната обстановка в страната и света, причинена от COVID-19, организаторите от Община Несебър ще се погрижат честванията по случай празника на града да преминат при пълно спазване на разпоредените от Министерство на здравеопазването противоепидемични мерки.