В СРЕДАТА НА СЪСТЕЗАТЕЛНИЯ СЕЗОН 2021 ПОДВОДНИТЕ РИБОЛОВЦИ ОТ ОТБОР „НЕСЕБЪР“ ОТНОВО В ЧЕЛНИТЕ ПОЗИЦИИ

Изминаха четири от общо деветте турнира за купа „България“2021 по подводен риболов, които донесоха и четири призови класирания на отбор „Несебър“.  Във временното класиране за купата на страната, несебърските състезатели Мирослав Илчев и Веселин Томов са съответно  втори и  четвърти .

Състезателната година се очертава, като една от най-трудните, за което допринасят  необичайно мътната вода и постоянният вятър и силни течения. Липсата на най-разпространения вид рибата в нашето море- платерината, принуждава състезателите да се гмуркат в по-дълбоки води в търсене на новопоявилите се морски врани и лабриди.

Стартът на състезателния сезон бе даден в град Приморско с турнира за купа „Стела Марис“. В него участие взеха 53 състезатели от 10 клуба. Отлично подготвените харпунджии на местения клуб „Марлин“ заеха първите две места в класирането -Анастас Бъчваров с улов от осем врани и Адриян Стоянов със седем морски врани. Несебърският състезател Мирослав Илчев зае третото място с улов от седем врани, но на с по-ниско тегло от тези на втория в класирането. Веселин Томов остана шести с улов от 4 валидни врани. 23 състезатели излязоха от морето без никакъв улов.

На втория за годината турнир, проведен и организиран в Несебър  от клуб „Месембрия“, Мирослав Илчев спечели убедително с изпълнена квота от 10 врани. Трети се класира Димитър Катрафилов от клуба организатор с улов от шест врани. Веселин Томов остана на пето място след като четири от общо седемте лабриди, които бе уловил, се оказаха само с по няколко грама под нужния минимум от 300 грама тегло. В турнира взеха участие 48 състезатели от които 22 останаха без улов.

На 10.07 за пръв път в град Китен бе проведен турнир за купа „Урдовиза“. Той се състоя при изключително тежки метеорологични условия- много силен вятър и бурно и мътно море. Веселин Томов от отбор „Несебър“ зае третото място с улов от пет врани, а Мирослав Илчев остана четвърти с улов от четири врани. Победител бе отново Анастас Бъчваров от местния клуб „Марлин“ с улов от 10 врани и една лабрида. 21 състезатели от общо 43 отново останаха без улов.

На 31.07 в село Тюленово се проведе турнир за купа „Портус кария“. Отново условията на море бяха неблагоприятни и трудни: много мътна и студена вода вследствие на силния югоизточен вятър. Първи  и в този турнир  стана Анастас Бъчваров с улов от четири врани и една платерина. Втори се класира несебърският състезател  Мартин Баръмов с улов от 5 врани. Мирослав Илчев и Веселин Томов останаха съответно четвърти и пети в класирането и двамата с улов от по три врани, рибата скорпид уловен от Веселин се оказа с невалидно тегло. 20 състезатели от 41 участвали останаха без улов, а 9 състезатели имаха улов от по само една риба.

Предстоящите трудни състезания в борбата за купа България  се очертават с непредвидим финал.

На 07.08 в  Несебър  за девета поредна година ще се проведе турнир за купа „Несебър“. Организатор е клуб „Несебър“ с подкрепата на общината.