УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете моите поздравления по повод 113-годишнината от обявяване на Независимостта на България!

Актът на провъзгласяване на Независимостта, състоял се на 22 септември 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ във Велико Търново, дава начало на самостоятелно икономическо и  политическо развитие на страната ни и бележи   нов културен подем за България.  Обявяването му е дългоочакван и справедлив завършек на историческия процес на осъзнаване и зрялост на народа ни. Независимостта е първият политически ход, който възстановената след столетия българска държавност обявява самостоятелно, без санкция на Великите сили, и е израз на  непреклонна решителност в борбата за отстояване на националните идентичност и интереси.

Независимостта отваря нова страница в  историята ни и е достоен  и логичен завършек на борбите за национално освобождение, в които саможертвено  и всеотдайно живота си отдадоха хиляди  български възрожденци. Тяхната  сила, смелост и дръзновение  проправиха пътя на нашата държава  към ново развитие в семейството на европейските народи и световната политическа сцена.

Наш дълг е да не забравяме забележителните исторически уроци и заедно, в сплотеност, единомислие, мъдрост и вдъхновение,  да отстояваме интересите на горда и обединена България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!