КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОБСЪДИ РАЗВИТИЕТО НА ВЕТРОХОДНИЯ СПОРТ В ГРАДА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕСТНИЯ КЛУБ

Кметът на община Несебър Николай Димитров се срещна с представители на „Общински ветроходен клуб Несебър“.

Целта бе да се обсъдят планове за разширяване на дейността на ветроходния клуб, чиито успехи  вече две десетилетия разнасят славата на града и страната ни по целия свят.

На срещата присъстваха Яна Маркова – треньор на състезателите на ОВК- Несебър, Яни Янулов – директор на „Пристанищна инфраструктура“ към Община Несебър, Георги Боев състезател в клас фин и Лука Девоти -известен италиански ветроходец и шампион на Италия в клас фин.  Италианският гост е и производител на ветроходни лодки за класовете 420, 470 и фин, които се използват в олимпийските първенства.

Кметът Димитров представи възможностите на Несебър, който разполага с добре структурирана и обзаведена база, да посреща и организира големи международни регати, лагери и ветроходни школи на своята територия. Обсъдени бяха и възможностите за повишаване на морската култура сред децата чрез специализирани обучителни форми за запознаване с техниките на гребане, плуване и ветроходство.

Това е още една стъпка в осъществяване на стратегията на общината за разширяване на предлагането в областта на алтернативния туризъм, в частност спортния, чийто ефект  несъмнено оказва положително въздействие в икономически и имиджов  за Несебър план.

Така след налагането на града като център за провеждане на мащабни детски футболни прояви, започва да се работи и в областта на морските спортове,  в които местните клубове имат силни традиции.