НЕСЕБЪРСКИ УЧЕНИЦИ ПОСВЕТИХА СЕДМИЦА НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Учениците на СУ “Любен Каравелов” – Несебър отбелязаха  празника на народните будители с редица инициативи.

Четвъртокласниците на училището се включиха активно и с желание в различни  мероприятия в седмицата, предшестваща   Деня на народните будители .

Проявите започнаха със спортно състезание “Бързи, смели, умни”. С голям ентусиазъм и дисциплина, децата премериха сили в разнообразни щафетни игри.

Честванията, посветени  на празника, бяха белязани и с други интересни дейности. Четвъртокласниците, заедно със своите класни ръководители и учителите от групите за целодневно обучение, изработиха и представиха проекти и табло за народните будители. Децата направиха  атрактивни презентации по темата, с които обогатиха и надградиха своите знания. Използван беше и интересен начин за представяне на избран от тях народен будител – изработване на лапбук.

В края на седмицата, посветена Деня на народните будители, четвъртокласниците бяха поздравени  от директора на училището Ирина Велкова и  бяха удостоени с грамоти за активно участие в проявите.

И учениците от пети клас на СУ „Любен Каравелов“, град Несебър отбелязаха Деня на народните будители с кратко тържество, посветено на 140 – та годишнина от основаването на родното училище и с това поставиха началото на поредица от събития, посветени на важния юбилей.


В навечерието на празника Константин Демирев от V клас припомни на съучениците си най-известните думи на патрона на училището: „Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори!…“ След това Вокална група с ръководител Гергина Нейчева изпълни песен за будителите, а ученици от V клас, с класен ръководител Таня Кехайова, честитиха празника на учители и ученици със стихове и слова за будителите – книжовници, творци, борци за църковна независимост и национална свобода.
В красив фон на събитието се превърнаха табла за будителите подготвени от ученици от училището.