НЕСЕБЪР ОТНОВО ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН В БОЙНИТЕ СПОРТОВЕ

Виктор Байчев, състезател на Спортен клуб „Бушидо“,  завоюва златен медал и шампионска титла на Европейското първенство по Карате Киокушин-Шинкиокушин за юноши U18  в румънския град Орадя. Виктор се състезава в най-престижната тежка категория – над 80 кг.

Негов треньор е изтъкнатият специалист  и носител на множество отличия в бойните спортове Христо Терзиев.

Това е още едно признание за високото ниво на  несебърската школата по източни бойни изкуства, която през годините е излъчила множество национални състезатели. Виктор Байчев е петият европейски шампион за най-резултатния несебърски клуб  СК „БУШИДО“. Това е и петата европейска титла в историята на несебърския спорт, спечелена в резултат на дългогодишен опит, амбиция, упоритост, дисциплина и труд.

В първия кръг Виктор Байчев за по-малко от минута преодоля съперника си от Полша Матеуш Мрачаш. На четвъртфинала литовецът Юстас Галиюлинас  започна с много амбиция,  която бързо бе пречупена от несебърския състезател.

Полуфиналната битка срещна Байчев с 20 кг. по-тежкия Мате Торма от Унгария. Българинът изигра срещата като по учебник и противникът му беше пречупен с лекота.

На финала съперник на  Виктор Байчев  бе украинецът Мирослав Омелченко.  Още от самото начало на двубоя българският състезател доминираше. След края на редовното време съдиите единодушно отсъдиха победата на Виктор Байчев  с 5:0 съдийски гласа.

В Европейския шампионат в Румъния, несебърският клуб бе представен от двама национални състезатели.

Във възрастова група кадети участие взе  другият несебърски състезател Стефан Димитров, който  отпадна в квалификациите от шампиона в категорията унгареца Бенедек Салай. Стефан води безапелационно срещата в редовното време, но съдиите  не зачетоха чисто попадение, което би решило схватката в негова полза. След две тежки продължения отсъждащите дадоха своите предпочитания за унгареца.

Председателят и старши треньор на клуба шихан Христо Терзиев сподели, че е изключително доволен от представянето на несебърските състезатели и вижда голям потенциал за представянето им в бъдеще.