Кметът на Несебър връчи почетен плакет на Виктор Байчев за европейската му титла по карате

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетен плакет на Виктор Байчев от СК „Бушидо“, който преди броени дни завоюва златен медал и шампионска титла на Европейското първенство по Карате Киокушин-Шинкиокушин за юноши U18  в румънския град Орадя. Виктор се състезава в най-престижната категория – над 80 кг. Почетен плакет получи и неговият треньор сенсей Христо Терзиев, който има изключителното умение да превръща свои възпитаници в шампиони. Виктор Байчев е петият европейски шампион за най-резултатния несебърски клуб  СК „Бушидо“. Това е и петата европейска титла в историята на несебърския спорт.

За постигнатия голям успех и прославянето на Несебър и България градоначалникът Николай Димитров благодари лично на Виктор Байчев на среща, състояла се в кабинета му. Кметът изрази своята признателност и на треньора Христо Терзиев за всеотдайната му работа с децата на Несебър в СК „Бушидо“. В непринуден разговор малко преди връчването на отличията Виктор сподели, че е бил в перфектна форма и се е чувствал готов за победа. Треньорът му бе категоричен, че несебърският състезател е показал най-доброто от себе си на европейското първенство и  не е оставил никакво съмнение кой ще е шампионът в най-престижната категория.

„Много съм горд с постиженията на нашите млади съграждани.“, заяви кметът Николай Димитров и пожела на Виктор да продължава да трупа успехи. Градоначалникът подчерта, че приоритет в политиката на Община Несебър е грижата за младите хора, включително и за развиване на спортните им заложби и талантите им. Кметът изрази увереност, че шампионската титла на Виктор Байчев ще му гарантира място сред най-добрите 10 спортисти, които по традиция местната власт ще отличи в края на годината.

Спечелената шампионската титла е подарък, както за младия състезател, който преди 20-ина дни навърши пълнолетие, така и за неговия треньор Христо Терзиев, който отбеляза своя рожден ден вчера.

Виктор Байчев е в клуб „Бушидо“ от 11 години, а завоюваните златен медал и шампионска титла на европейското първенство в Румъния е най-голямото му отличие до момента. През октомври тази година несебърският състезател се окичи със златен медал на Международния турнир „ROMANIAN OPEN FULL CONTACT KARATE CUP 2021“ в град Сибиу, Румъния  при мъже до 21 г. Освен това, като най-висока оценка на представянето си, Виктор Байчев бе удостоен с почетния приз за най-добър боец на турнира. Младежът печели първо място и от Международния турнир „Black Sea Cup 2021“, състоял се през юни т.г. 9 години поред състезателят на СК „Бушидо“  е и републикански шампион.

Виктор Байчев е ученик в 12 клас в СУ „Любен Каравелов“ в Несебър. За момента се е фокусирал върху уроците и не е взел окончателно решение накъде ще продължи след завършване на средното си образование. „Пътищата са отворени пред хората, които искат да се развиват“, заяви кметът Николай Димитров и му пожела да надгражда знанията си и да израства като личност.