КОЛЕДНИ СВЕТЛИНИ БЛЕСНАХА НА ПЛОЩАДА НА АРТИУМ ЦЕНТЪР

Несебър празнично грейна, окъпан в коледни светлини.

Площад „Жулиета Шишманова“ се изпълни с радостната глъчка на  стотиците деца и възрастни, дошли да приветстват началото на тържествата за най-светлите празници.

Минути преди запалването на коледните светлини кметът на община Несебър Николай Димитров поздрави гражданите и им пожела радост и весели дни в очакване на Рождество. „В навечерието сме на най-светлите дни. Дни, които ни обединяват с човечност и топлота. Нека бъдем сплотени и в единство да продължаваме да работим за развитието на нашата община. Нека добротата да ни съпътства, защото доброто ражда добро.“, каза кметът Димитров.

Всяка година грейването на елхата на площад „Жулиета Шишманова“ е съпътствано от празничен концерт на децата на ОДК-Несебър. С вдъхновение и много артистичност те изпяха традиционни коледни мелодии. И тази година, в очакване на празничните светлини, площадът и сцената пред  Артиум-център бяха огласени от звуците на популярни рождественски и зимни песни, изпълнени от децата на ВГ „Морски звездички“, с ръководител Димитър Йорданов. Техният концерт създаде неповторима празнична атмосфера и предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Последва веселото отброяване на секундите до мига на пламването на светлините, съпътствано от всеобщ вик на одобрение и възхита.

В концерта на площада се включиха трио „Топс“ в състав Дамян Каравасилев, Мария Гинева и Теодора Менчева от ВГ „Морски звездички“ към Община Несебър.