„ВЛЮБЕНИ В НЕСЕБЪР“-2022

Несебър за девети път ще отбележи празниците на любовта и виното с четиридневни тържества, посветени на опиянението от романтиката и жаждата за нежност.

Програмата за предстоящите около 14 февруари дни, в които сърцата ликуват, сплотени от най-светли чувства, е изпълнена със събития насочени към млади и по-възрастни влюбени души, към хора, обичащи веселието и руйното вино, към всички, копнеещи за нови изживявания.

В Несебър, от 11 до 14 февруари включително, на площад “Жулиета Шишманова“, в Старото кметство в историческата част на града и в Артиум център ще бъдат съсредоточени прояви, наситени изживявания с аромата на вино и любов.

От първия до последния ден на площада ще бъде монтиран празничен декор, пред който всеки ще може да увековечи своя романтичен момент. „Селфи ателие за любов!“ е нова инициатива, целяща да запази съкровени мигове от живота на влюбените. От 11 до 13 февруари включително отново на площад “Жулиета Шишманова“ от 19:00 ч. ще се прожектира компилация от снимки от фотоинициативата „Всичко е любов“.

На 11 февруари, петък, от 11:00 ч. в  Артиум Център ще бъде открита изложбата „Вино и любов“  на Сдружението на несебърските художници и Несебър Арт. Младежката организация на БЧК – Несебър ще се включи в празниците с благотворителна изложба. Събитието на младежите е посветено на събиране на средства за ученик от СУ „Любен Каравелов“ за подпомогне за лечението му. Празничната програма ще продължи в 17:30 ч. на пл.“Жулиета Шишманова“ с концерт на самодейци при НЧ „Яна Лъскова 1905“: ВС „Сюрприз“- Луминус  и  ZI-ZI HOT- Светлин Карагьозов – Зоро.

Изпълнено с романтика и вяра в дълбочината на чувствата и силата на семейния обет е събитието „Сребърна сватба“, което ще започне в 12:00 ч. на 12 февруари в Старото кметство на Несебър. С ритуал за подновяване на брачните клетва Община Несебър ще чества семействата, сключили граждански брак преди 25 години. Празничният 12 февруари ще продължи от 17:30 ч. с концерт на ВГ „Морски звездички“ при ОДК-Несебър и ВГ „Ла феде“ при НЧ „Яна Лъскова- 1905“  на пл.“Жулиета Шишманова“. От 19:00 ч. в зрителната зала на Артиум Център, любителите на театралното изкуство ще могат да гледат комедията „Кекс вместо с…екс“ с участието на Роси Русева и Ирен Кривошиева.

13 февруари ще донесе радост за всички, които харесват поезията. От 16:00 ч. в конферентната зала на Артиум център ще бъде представена новата стихосбирка „Сутрин рано, вечер късно“ на изтъкнатия несебърски поет Иван Ненков. От 17:30 ч. на пл.“Жулиета Шишманова“ концерт ще изнесе  група „FOUR“.

На 14 февруари, след началото на тържествата за Празника на младото вино в Гюльовца, от  11:00 ч. в Земеделска кооперация на Несебър ще бъде изпълнен традиционният ритуал „Зарязване на лозята“.

В  12:00 ч.  на пл.“Жулиета Шишманова“ с концерт на ФФ“Българка“, ФФ“Македонка“, ТГ “Незабравка“ при НЧ „Яна Лъскова-1905“ празникът „Влюбени в Несебър“ ще бъде закрит.