ВЪЛНУВАЩА ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА В ЧЕСТ НА ЛЮБОВТА И ВИНОТО В НЕСЕБЪР

Община Несебър кани всички, които обичат морето, виното, хубавата музика и изкуството на един вълнуващ празник в зимното очарование на града. Дните от 11 до 14 февруари ще бъдат изпълнени със събития, които ще внесат романтично настроение в студения февруари, ще стоплят и усмихнат, ще трогнат и разчувстват със своята съкровеност, откровеност, непринуденост и красота.

Три са ключовите места, на които ще се състоят проявите,  наситени с изживявания с дъхав аромат на вино и любов –  на площад “Жулиета Шишманова“, Артиум център и в Старото кметство в историческата част на града.

На площада  тематичен празничен декор ще радва посетителите, а пред него всяка влюбена двойка ще може да се увековечи.  Инициативата носи името „Селфи ателие за любов!“ и е своеобразно предизвикателство за въображението и креативността, отправено към най-романтичните.

В няколко вечери на площад “Жулиета Шишманова“ ще се прожектира  компилация от снимки от фотоинициативата „Всичко е любов“. Красивите фотоси „отвеждат“ на познати места от Несебър, показват различните лица на любовта и морето, както и емблематични и впечатляващи места от града.

В дните от 11 до 14 февруари има театър, поетична вечер,  изложби и разнообразни концерти, които ще подсилят емоциите и ще внесат празнично настроение по един красив, и жизнеутвърждаващ начин. Община Несебър ще почете и семействата, сключили граждански брак точно преди 25 години с изключително емоционално, специално и романтично събитие –  „Сребърна сватба“.

Ще има още празник на младото вино в Гюльовца и  традиционният ритуал „Зарязване на лозята“.

Предоставяме на Ваше внимание пълната програма в празничните дни: