ОДК-НЕСЕБЪР СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНАТА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

ОДК – Несебър организира и проведе Общински кръг на Националната викторина по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя”.

Училищни отбори от селищата: Несебър, Свети Влас, Обзор, Гюльовца,  Оризаре и Кошарица, във възрастова група V-VII клас, премериха знания за правилата на движението по пътищата и оказване на първа помощ на пострадал в ПТП.

Победител в надпреварата стана отборът на ОУ “Г.С. Раковски” – с.Оризаре. Той ще се включи в Областния кръг на Националната викторина по безопасност на движението, който ще се проведе на 29 април 2022 година в град Поморие.

Състезанието премина в три кръга. Учениците отговаряха писмено и устно на въпроси, свързани с правилното им поведение на пътя – като  пешеходци и като пътници, сглобяваха пъзели с пътни знаци, разиграваха ситуации, в които демонстрираха умения за адекватна преценка  на пътната обстановка и знания за правилата на движение по пътищата.

Компетентно жури от представители на Пътна полиция към РУ на МВР Несебър, в състав: главен инспектор Иво Терзиев, инспектор Атанас Ангелов и младши инспектор Стойчо Стойчев от РПУ Несебър, оценяваха резултатите на отборите.

В края на събитието участниците получиха купи, медали и грамоти.