ОДК-НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА С ИНТЕРЕСНА ИНИЦИАТИВА

В навечерието на Деня на Земята институции в Община Несебър се обединиха, за да отбележат датата, на която се чества грижата за опазването на природата и съхраняването на естественото разнообразие на флората и фауната в заобикалящия ни свят.

По случай Деня на Земята екипът на ОДК – Несебър подготви акция по поставяне на хранилки за птици в Южния парк на Несебър и на други места в общината. Малките възпитаници на Общинския детски комплекс бяха подготвили 22 изрисувани хранилки, част от които са предназначени за Обзор, Свети Влас и Равда. Една е поставена пред сградата на ОДК, две пред  читалище „Яна Лъскова-1905“ в Стария Несебър и пет в Южния парк.

Тази акцията не само ще допринесе за пролетното настроение в община Несебър, но ще бъде и нагледен пример за естетика и правилно отношение към заобикалящата ни естествена среда.

Целта е да се създаде дълготрайно отношение към природата и подрастващите да се ангажират  активно в нейното опазване.

Тази инициатива се изпълни съвместно със служители на Общинско предприятие „Управление на общински гори, селско и горско стопанство“ – Несебър, благодарение на които  красивите хранилки за птици намериха своите места.

Денят на Земята – 22 април е най-големият нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард души. Всяка година за Деня на Земята повече от 12 000 партньори в 174 държави насочват своите усилия към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.