НЕСЕБЪР ОТНОВО Е ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛАЖЕН ХАНДБАЛ

Днес започва третото издание на турнира по плажен хандбал „Несебър бийч къп`2022“. Осем мъжки и девет женски отбора ще се състезават във форума, който тази година вече е част от Европейската верига турнири по плажен хандбал на ЕHF. Международната надпревара ще продължи до   неделя в к.к. „Слънчев бряг“.

При силния пол ще премерят сили съставите на Апоел (Никозия), Труд (Труд), НСА (София), Несебър (Несебър), Енергетик (Гълъбово), Люлин (София), Националният отбор на България до 16 години и юношите до 18 години на Украйна. В първата фаза осемте тима са разделени в две предварителни групи. При дамите за призовите места ще спорят: Люлин (София), Сливница (Сливница), Несебър (Несебър), Сливница 2 (Сливница), девойки до 16 години на Украйна, девойки до 18 години на Украйна, Лейдис (Ларнака, Кипър), Бяла (Бала) и националките на България до 16 години. Деветте тима са разпределени в три групи.

Двубоите  се играят на две игрища, разположени непосредствено до „Кико бийч бар“. Първите срещи са в петък следобед, а победителите в турнира ще станат известни в неделя.

Euro Beach Tour или накратко EBT е верига от турнири по плажен хандбал в цяла Европа. Във всеки един от тях се раздават точки. Най-добрите отбори, събрали най-голям актив през сезона, се класират за финалите на веригата. Тази година точки ще се разпределят и в Несебър. В България е един от трите откриващи турнира за 2022-ра. Другите два ще се проведат този уикенд в Швейцария и Хърватия.